Middelburg, stad met meer dan 1100 monumenten

Middelburg heeft een rijk verleden. In de tijd van de VOC was het, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. Ruim twee eeuwen lang werden er op de scheepswerven meer dan 300 nieuwe schepen gebouwd. Deze vertrokken naar Azië om handel te drijven in o.a. specerijen, textiel en porselein. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden die herinneren aan deze gloedvolle periode uit de geschiedenis. En een van deze voormalige pakhuizen is Bed & Breakfast Biervliet.

Het rijke verleden is nog steeds overal zichtbaar. Na het bombardement en de verwoestende brand in 1940, is de stad weer opgebouwd in traditionele stijl. Er zijn intieme pleintjes, verrassende straatjes, gezellige cafeetjes en restaurants. Naast de grotere winkels vindt u er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels. Elke donderdag is er weekmarkt. En regelmatig zijn er markten voor kunst, antiek, oude ambachten en tweedehands boeken.

Middelburg heeft een eigen karakter. Wanneer u rondwandelt onder leiding van een gids, leert u iets over de afwisseling van historische bouwstijlen en moderne architectuur. Het Abdijcomplex waar jaarlijks festivals plaatsvinden. Het stadhuis aan de Markt, met de gotische façade, waarachter sinds 2004 de University College Roosevelt huist. De Lange Jan, waarvan de 207 traptreden tijdens de zomermaanden dagelijks te beklimmen zijn, biedt u een schitterend uitzicht over Walcheren. De Kuiperspoort, waar in de 17e eeuw het Kuipersgilde actief was, en tonnen en kuipen maakte. De rijkversierde koepelvormige Oostkerk. De barokke Koepoort, als enige van de oorspronkelijk acht stadspoorten geheel overgebleven. En de Kloveniersdoelen, met de bijzondere Vlaamse gevel, ooit een oefenruimte van kloveniers (schutters) en later een militair hospitaal, waarin sinds een paar jaar het filmhuis en een restaurant gevestigd zijn.

Wie van bruisende gezelligheid houdt in een cultuur-historische omgeving, zal in Middelburg zeker genieten. Vanuit Bed & Breakfast Biervliet in het oude centrum kunt u alles te voet bereiken.

Middelburg vanaf het water

Ontdek Middelburg ook vanaf het water. De route leidt u ook langs onze Bed & Breakfast aan de Korendijk.

Stadswandeling door Middelburg

Verblijft u in onze Bed & Breakfast? Ontdek Middelburg met een gids. U wandelt langs een selectie van de 1100 monumenten die Middelburg rijk is. U hoort verhalen over de geschiedenis en leuke wetenswaardigheden.

Paardentram door Middelburg

Vanuit onze Bed & Breakfast is het een klein stukje lopen naar de startplaats van de paardentram. Ontdek Middelburg onder het geklepper van paardenhoeven. In de zomermaanden kunt u rondritten maken; met of zonder gids, en u kunt zelfs kiezen voor ritten vanuit het bruisende centrum van Middelburg naar het pittoreske Veere. U waant zich even terug in de tijd.

Fietsen huren ( op 250m)

Op het NS Station van Middelburg (slechts 250 m lopen vanaf B&B BIERvLIET) kunt u fietsen huren.

Om een fiets te huren heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. U betaalt een borg variërend van € 50 (voor de eenvoudigste fiets) tot € 150 (voor een elektrische fiets).

Huur van een ‘gewone’ fiets is in 2020 €8,50 per dag.

U kunt uw gehuurde fiets stallen op onze privé parkeerplaats.